KOCAELİ / KARTEPE - Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Haz

Okulumuz Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 90 öğrencisi mezuniyet sevinci yaşadı.

Haz

Okulumuz ile Leyla Sarıgöl İlkokulu arasında yapılan "Farkında Ol Deneyimle Projesi"nin ilk ayağı tamamlandı. Proje kapsamında paydaş okuldan 4. sınıf öğrencileri 3 gün boyunca öğretmenleriyle beraber okulumuzda misafir edildi. Mesleki becerilere yönelik eğitimlerin verildiği etkinlikler oldukça öğretici ve eğlenceli geçti.

May

Okulumuz öğrencilerine ve öğretmenlerine yönelik Çanakkale gezisi düzenlendi. 47 öğrenci, 4 öğretmen ve 1 idarecinin katıldığı gezide tarihin en büyük zaferlerinden birinin yaşandığı Çanakkale gezildi.

May

Okulumuz Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ''Okul Tanıtım Günleri Etkinlik Programı'' Özdilek Alışveriş Merkezinde yapıldı. Okulda bulunan 6 meslek alanının tanıtımının ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı programa Kocaeli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hayati AYDIN, Kartepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü ŞAHİN, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Nis

Ortaokul öğrencilerinin okulumuza ziyaretleri her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm hızıyla sürüyor. 8. sınıf öğrencilerinin liseye geçiş sürecinin yaklaşmasıyla beraber okulumuzdaki alanlar hakkında bilgi almak isteyen öğrenciler öğretmenleriyle birlikte okulumuzu ziyaret ediyor. 6 alanın bulunduğu okulumuzda tüm alanların atölye ve laboratuvarları öğrencilere gezdiriliyor ve ders içerikleri hakkında detaylı bilgi veriliyor.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günün'nde okul idaresi tarafından öğrermenlerimize çiçek hediye edildi.

Şbt

Alanlarında uzman 14 tecrübeli isim, 14 Şubat Sevgililer Günü kapsamında düzenlenen "Ülkemi Seviyorum, Mesleğime Aşığım" isimli etkinlikte lise öğrencileriyle bir araya geldi. Uzmanlar, öğrencilere iş hayatı ve meslek seçimi hakkında bilgiler verdi. Okulumuzun Gazetecilik Alanı öğrencileri bu etkinlikte fotoğraf ve video çekimi görevlerinde yer aldı.

Şbt

"Okul yöneticilerinin sahada karşılaştıkları sorunları nasıl çözecekleri ya da kuramsal bilgiyi günlük sorunların çözümünde nasıl uygulayacakları noktasında farkındalık oluşturmak" amacıyla gerçekleştirilen "Güçlü Lider, İdeal Okul" zirvesi Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi'nde Kartepe ilçesindeki eğitim yöneticilerinin katılımıyla tamamlandı. Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri de bu etkinlikte fotoğraf ve video çekimi ile bülten hazırlama konusunda görev aldı. İşte faaliyete yönelik çıkan özel sayımız...

Şbt

Okulumuzun Gazetecilik Alanı öğrencileri Sekakamp alanında hem fotoğraf çekti hem de piknik yaparak doyasıya eğlendi.

Ock

Öğretmen ve öğrencilerimiz sinema etkinliği kapsamında "Kesişme: İyi ki Varsın Eren" filmini izlediler.

Ock

Yıldız Haber Gazetesinin Aralık ayı konusu "Ahî Evran Yılı Etkinlikleri".

Şbt

A Haber'in tecrübeli muhabiri Hakan Süer Gazetecilik ve Radyo TV Alan öğrencilerine TV haberciliğini anlattı.