T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gazetecilik Alanı

Uygulamalı derslere fazlasıyla önem veren alanımızda öğrencilerimiz fotoğraf çekiminden haber yazımına, sayfa tasarımından haber sunumuna dek bir çok alanda yetkinlik kazanmakta; sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek kazanımlara sahip olmaktadır.

 

 

 

Alanımıza Ait 2 Adet Atölye/ Stüdyo Bulunmaktadır:

Gazetecilik Haber Stüdyosu:

 

12-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu stüdyoda;

promter, kameralar, tripodlar, haber masası dekoru, paraflaş seti, stüdyo ışıkları ve mikrofona dek bir çok malzeme bulunmaktadır. Öğrencilerimiz bu atölşyede fotoğraf çekimi, haber sunumu, haber çekimi gibi uygulamaları rahatlıkla gerçekleştirmektedir.

Masaüstü Yayıncılık Stüdyosu:

 12-03-2024

 

 

 

 

 

 

 

Bu stüdyoda;

tasarım bilgisayarları, çok amaçlı baskı makinesi, fotoğraf makineleri ve ekipmanları, gündem toplantısı masası gibi bir çok ekipman ve malzeme bulunmaktadır. Öğrencilerimiz haber yazımı, sayfa tasarımı, fotoğraf düzenlemesi (photoshop), fotoğraf çekimi gibi uygulamalrı gerçekleştirmekte; uygulamalı olarak mesleğini öğrenmektedir.Okulumuzda Gazetecilik Alanı 2009 yılı itibariyle açılmıştır. 

 

 

 

Gazetecilik alanı, kamuya ve özel sektöre ait kurum ve kuruluşların iletişim sektöründe hizmet ürettiği bir alandır. Bu alanda gazeteler, dergiler, haber ajansları, televizyon ve radyolar, reklam ajansları vb. kurum ve kuruluşlar faaliyet göstermektedir. Gazetecilik alanında yer alan meslek dalları:

YAZILI BASIN MUHABİRLİĞİ:

Medya sektöründe gündemi takip etme, haber değeri taşıyan olayla ilgili bilgi ve belgeleri toplama ve haber yazma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar basın muhabirliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları olarak mezun olurlar.

TV MUHABİRLİĞİ:

Medya sektöründe televizyon aracılığı ile geniş kitlelere ulaştırılacak haberleri araştırma, toplama, yazma ve kurgulayarak yayına hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar Televizyon muhabirliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları olarak mezun olurlar.

SAYFA SEKRETERLİĞİ:

Yazılı basın kuruluşlarında haber, ilan, fotoğraf ve resim gibi materyalleri, masaüstü yayıncılık programlarını kullanarak okuyucunun ilgisini çekecek şekilde düzenleme, gazetenin basıma hazır hâle gelme sürecinde gerekli çalışmaları yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar sayfa sekreterliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları olarak mezun olurlar.

FOTO MUHABİRLİĞİ:

Medya sektöründe haber fotoğrafı çekme, fotoğrafları bilgisayar ortamına aktarma ve basılmaya hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar foto muhabirliği mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları olarak mezun olurlar. Gazetecilik alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

 

Yazılı basın kuruluşlarında,

Haber ajanslarında,

Görsel ve işitsel medya kuruluşlarında,

Fotoğrafçılarda, matbaada vb. yerlerde çalışabilirler.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 12.03.2024 15:51 - Görüntülenme: 2416
  Beğen | 2  kişi beğendi