T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KARTEPE - Yıldız Entegre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Radyo Tv Alanı

06-11-2019

        

 

 

 

 

 

  2010 - 1011 Eğitim Öğretim yılından itibaren öğrenci alınmaya başlanmış olan alanımızda öğrencilere hizmet edecek bir TV stüdyosu yapılması planmaktadır.

        Ayrıca okulumuzdan tüm Kocaeli'ne yayın yapacak, programcıların yetişmesine vesile olacak bir Radyo Stüdyosu kurulması da projelerimiz arasındadır.

      Radyo-televizyon yayıncılığı, kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşlarının iletişim sektöründe hizmet ürettiği bir alandır. Bu alanda radyo, televizyon, sinema ve prodüksiyon şirketleri, reklam ajansları, haber ajansları vb. bulunmaktadır. Radyo televizyon alanda yer alan meslek dalları:

GRAFİK-ANİMASYON:

     Grafik animasyoncunun sahip olması gereken yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar bir proje çerçevesinde uygun görsel tasarımı düzenleyen, sanal ve gerçek nesnelerin tasarımını yapan, bu tasarımları üç boyutlu olarak canlandıran ve bu canlandırmayı bireysel ya da ekip çalışmasıyla yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar.

RADYO - TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI:

     Radyo - televizyon programcısının sahip olması gereken yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar radyo – televizyon programcısı kuruluşlar ve yapım şirketlerinde program yapım öncesi, çekim aşaması ve çekim sonrasında program içeriğini düzenleyen ve idari işleri yürüten, temel düzeyde teknik cihazları kullanma becerisine ve yeterliğine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar.

 

KAMERAMANLIK:

Kameramanın sahip olması gereken yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar görüntü kayıt edici araç ve gereçleri kullanarak stüdyo, çekim platosu ve görüntü kayıt edilebilecek her yerde, kameranın çekim öncesi hazırlıklarını yapan ve çekime estetik yorum katarak görüntü kayıt etme işlemlerini bireysel ya da ekip çalışmasıyla yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun olurlar.

TEKNİK YAPIM YAYIN ELEMANLIĞI:

Teknik yapım, yayın elamanının sahip olması gereken yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar radyo-televizyon ve prodüksiyon kuruluşları ile organizasyonlarda kurgu yapan, ses ve ışık cihazlarını kullanan, yönetmenin talimatlarına göre teknik işleri yürütme yeterliklerini kazanmış kişiler olarak mezun olurlar.

Radyo-Televizyon alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

  • Televizyon kuruluşlarında,
  • Radyo kuruluşlarında,
  • Prodüksiyon şirketlerinde,
  • Reklam ajanslarında,
  • Turizm/eğlence alanlarında

vb. yerlerde çalışabilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 13.10.2023 18:39 - Görüntülenme: 3166
  Beğen | 0  kişi beğendi